Τι αξεσουάρ ναργιλέ να διαλέξεις
Ναργιλές Blog

Τι αξεσουάρ ναργιλέ να διαλέξεις

Το κάπνισμα ναργιλέ έχει σημειώσει σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να δοκιμάσουν αυτή τη χαλαρωτική εμπειρία.

Η αυξημένη ζήτηση του ναργιλέ έχει οδηγήσει και στην εμφάνιση στην αγορά διαφόρων αξεσουάρ που σχετίζονται με το κάπνισμα ναργιλέ. 

Μπορεί να μην είναι όλα εξίσου απαραίτητα, αλλά καθένα μπορεί να βάλει το λιθαράκι του για να απογειωθεί η κάθε στιγμή καπνίσματος ναργιλέ! 

Εκτός από το βασικά εξαρτήματα, ο ναργιλές χρειάζεται και κάποια περιφερειακά αξεσουάρ όπως στόμια, ακροφύσια, γυάλες, σωλήνες κ.ά.

Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να αποφασίσεις ποια από αυτά τα αξεσουάρ ναργιλέ χρειάζεσαι στην πραγματικότητα και να προσδιορίσεις ποια είναι η χρησιμότητα του καθενός.

Γι’ αυτό, στο άρθρο αυτό συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε αναλυτικά τα 5 βασικά αξεσουάρ ναργιλέ που είναι απαραίτητα και θα πάνε το κάπνισμα ναργιλέ σε άλλο επίπεδο!

5 κορυφαία αξεσουάρ ναργιλέ

1.Μπολ Ναργιλέ

Τι μπολ ναργιλέ να διαλέξω

 

Το μπολ ναργιλέ είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σετ ναργιλέ σου. Διατίθεται στην αγορά με δύο βασικά στυλ για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.

Το μπολ με χωνί είναι το πιο μοντέρνο στυλ μπολ, ενώ υπάρχει και το παραδοσιακό αιγυπτιακό πήλινο μπολ.

Η αυξανόμενη ζήτηση ναργιλέ και η σύγχρονη τεχνολογία έχουν οδηγήσει στην κατασκευή νέων μπολ από διάφορα υλικά, όπως τα πήλινα, από πυρίτιο, κεραμικά και από άργιλο.

Αν επιλέξεις ένα μπολ άριστης ποιότητας, θα παρατηρήσεις τη βελτιωμένη κατανομή θερμότητας που προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια.

Διάλεξε το μέγεθος και στυλ μπολ ναργιλέ που σου αρέσει περισσότερο και ταιριάζει καλύτερα με τις γεύσεις ναργιλέ που έχεις επιλέξει.

2. Σωλήνας Ναργιλέ

Τι σωλήνα ναργιλέ να διαλέξω

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί εύκαμπτοι σωλήνες ναργιλέ στην αγορά και μπορεί να δυσκολευτείς να επιλέξεις τον κατάλληλο.

Οι παραδοσιακοί εύκαμπτοι σωλήνες, όπως ο εύκαμπτος σωλήνας Khalil Mamoon, έχουν μια εξωτική εμφάνιση και καθαρίζονται με νερό. Παρόλα αυτά, το νερό μπορεί πολλές φορές να χαλάσει την επένδυση του σωλήνα και κατά συνέπεια, να καταστραφεί πρόωρα ο εύκαμπτος σωλήνας.

Η δεύτερη επιλογή είναι ένας εύκαμπτος σωλήνας σιλικόνης που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Οι περισσότεροι είναι φτιαγμένοι από υψηλής ποιότητας υλικό σιλικόνης, όπως αυτό που χρησιμοποιείται σε νοσοκομεία και επιστημονικά εργαστήρια.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη χρήση εύκαμπτων σωλήνων σιλικόνης είναι ότι συγκρατούν και προσφέρουν φρέσκια γεύση ναργιλέ σε κάθε νέα συνεδρία. 

Είναι επίσης πολύ πιο εύκαμπτοι και ελαφρύτεροι από τους παραδοσιακούς εύκαμπτους σωλήνες, καθιστώντας εύκολη την αποθήκευση και ακόμα πιο εύκολο το να περνά από το ένα άτομο στο άλλο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

Αν καπνίζεις ναργιλέ με μία συγκεκριμένη γεύση, επίλεξε τον παραδοσιακό σωλήνα, ώστε η γεύση να δυναμώνει κατά την απορρόφηση. Αν πάλι σου αρέσει να δοκιμάζεις συχνά διαφορετικές γεύσεις ναργιλέ, προτίμησε έναν εύκαμπτο σωλήνα σιλικόνης που μπορεί να ξεπλυθεί μετά τη χρήση, ώστε να απομακρύνεις τη γεύση από την προηγούμενη συνεδρία.

Για να πλύνεις έναν εύκαμπτο σωλήνα σιλικόνης, απλώς ξέπλυνε τον με ζεστό νερό και σαπούνι και κρέμασε τον για να στεγνώσει.

3. Διαχειριστές θερμότητας ναργιλέ

Τι διαχειριστή θερμότητας ναργιλέ να διαλέξω

Τα συστήματα διαχείρισης θερμότητας ή συσκευές διαχείρισης θερμότητας (HMD) βρίσκονται πάνω από ένα μπολ με ναργιλέ και αντικαθιστούν το παραδοσιακό σετ μεμβράνης ή καμινάδας.

Οι διαχειριστές θερμότητας ναργιλέ προσφέρουν μια ανώτερη εμπειρία καπνίσματος παρέχοντας στον καπνιστή ναργιλέ έλεγχο του ρυθμού καύσης του κάρβουνου, χρησιμοποιώντας μεταβλητές οπές αερισμού που μπορούν να ανοιγοκλείνουν.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τη θερμοκρασία στην οποία καίγεται το κάρβουνο και επομένως να ρυθμίσεις την ένταση και την απαλότητα του καπνού ναργιλέ. 

Είναι ένα χρήσιμο αξεσουάρ ναργιλέ που κάνει το κάπνισμα μια συνολικά ευχάριστη εμπειρία.

4. Πιπάκια Ναργιλέ

Τι πιπάκι ναργιλέ να διαλέξω

Τα πιπάκια ναργιλέ ή αλλιώς επιστόμια ναργιλέ είναι ένα ακόμη δημοφιλές αξεσουάρ. Το προσωπικό πιπάκι ναργιλέ εξασφαλίζει το δικό σου στόμιο σε έναν ναργιλέ και σε βοηθά να διατηρήσεις τα μικρόβια για τον εαυτό σου με στυλ. 

Το πιπάκι ναργιλέ συνδέεται συχνά με ένα κορδόνι, ώστε να μην κινδυνεύεις να το χάσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ή να το μπερδέψεις με τα υπόλοιπα αναλώσιμα.

Θα βρεις τα προσωπικά πιπάκια ή επιστόμια ναργιλέ σε εκπληκτικά σχέδια και σε μεγάλη ποικιλία υλικών όπως ξύλο, ρητίνη και ανοξείδωτο χάλυβα. 

Το άλλο σημαντικό πλεονέκτημα που έχει το πιπάκι ναργιλέ είναι ότι προσφέρει γενικά καλύτερη ροή αέρα από τα φθηνότερα επιστόμια μιας χρήσης.

Μπορεί να μην είναι ένα από τα απολύτως απαραίτητα αξεσουάρ ναργιλέ για κάθε συνεδρία, αλλά είναι από τα πιο δημοφιλή σε όσους καπνιστές ναργιλέ θέλουν να συνδυάζουν το στυλ με την υγιεινή.

5. Τσιμπίδες Ναργιλέ

Τι τσιμπίδες ναργιλέ να διαλέξω

Μπορεί να μην είχες φανταστεί ότι οι τσιμπίδες ναργιλέ αποτελούν μία σημαντική κατηγορία αξεσουάρ, ωστόσο η χρήση τους μπορεί να σε διευκολύνει στο στήσιμο του ναργιλέ σου και στις προσαρμογές κάθε συνεδρίας.

Έχοντας ένα σετ από ισχυρές τσιμπίδες αλουμινίου, μπορείς να μετακινήσεις ένα ζεστό κάρβουνο ναργιλέ με ασφάλεια και στυλ. 

Οι περισσότερες premium τσιμπίδες προσφέρουν αντιολισθητική λαβή με κομψή, μοντέρνα εμφάνιση. 

Έτσι, μπορείς να μεταφέρεις με ασφάλεια τα αναμμένα κάρβουνα από την εστία σε μπολ. 

Πρόκειται για ένα εύχρηστο αξεσουάρ ναργιλέ που προσθέτει στυλ στο συνολικό στήσιμο του ναργιλέ σου.

Συμπέρασμα για αξεσουάρ ναργιλέ

Μπορεί η ποικιλία των αξεσουάρ ναργιλέ στην αγορά να είναι πολύ μεγάλη, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να βρεις αυτά που θα σου φανούν περισσότερο χρήσιμα και βοηθητικά, ώστε να απολαύσεις στο μέγιστο με την αγαπημένη σου παρέα το κάπνισμα ναργιλέ.

Φρόντισε όμως τα αξεσουάρ-εξαρτήματα ναργιλέ να είναι από επώνυμες μάρκες για να εξασφαλίσεις ότι είναι ειδικά σχεδιασμένα για μέγιστη απόδοση.

Στο Shisha Box θα βρεις μία πλούσια γκάμα αξεσουάρ και ανταλλακτικών Ναργιλέ ασύγκριτης ποιότητας και σε μοναδικές τιμές. 

Η ποιότητα των προϊόντων μας είναι εκείνη που κάνει το Shisha Box, τον απόλυτο προορισμό του Ναργιλέ.