Tips για το Τέλειο Κάπνισμα Ναργιλέ
Ναργιλές Blog

Tips για το Τέλειο Κάπνισμα Ναργιλέ

Είτε είσαι αρχάριος, είτε έμπειρος γνώστης στο κάπνισμα ναργιλέ, πρέπει να έχεις πάντα κατά νου ορισμένες βασικές συμβουλές που εξασφαλίζουν την ιδανική συνεδρία.

Μπορεί να αφορούν σε πράγματα που είτε παραλείπεις να κάνεις πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια του καπνίσματος ναργιλέ, είτε δεν γνώριζες τη σημασία τους.

Όπως και να ’χει, δεν είναι ποτέ αργά να σκεφτείς αυτά τα tips που θα απογειώσουν την εμπειρία καπνίσματος ναργιλέ.  

Γι’ αυτό έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με 5+1 χρήσιμες συμβουλές για το κάπνισμα ναργιλέ που μπορείς να προσθέσεις στη μαγική αυτή “ιεροτελεστία”.

5+1 tips για τέλειο κάπνισμα ναργιλέ

1. Καθάρισε το ναργιλέ σου μετά από κάθε χρήση

Έχεις πάει ποτέ σε ένα Shisha Lounge και ανακάλυψες ότι η γεύση ναργιλέ που μόλις δοκίμασες δεν είναι αυτή που είχες παραγγείλει; 

Αυτό συχνά οφείλεται στο ότι το μπολ ναργιλέ μπορεί να έμεινε και να κατακάθισε, ο “χυμός” από τις μελάσες και το προηγούμενο νερό να έμεινε στο σωλήνα για αρκετή ώρα, προτού καθαριστεί για την επόμενη συνεδρία. 

Φυσικά, αυτό είναι εύκολο να το αποφύγεις, αρκεί να γνωρίζεις πώς να καθαρίσεις το ναργιλέ σου και να το κάνεις σε τακτική βάση. 

Ο καθαρισμός ναργιλέ μεταξύ των χρήσεών του, αποτελεί μία αναγκαία προϋπόθεση για να αποφύγεις οι γεύσεις να κατακαθίσουν στον ναργιλέ, αλλά και για να έχεις πάντα μια υγιεινή και απολαυστική συνεδρία.

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις το ναργιλέ σου είναι να αφαιρέσεις αρχικά τα κάρβουνα, το μπολ και στη συνέχεια το σωλήνα, καθαρίζοντας κάθε μέρος του με άφθονο ζεστό νερό.

Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζεστό σαπουνόνερο και μια βούρτσα καθαρισμού ναργιλέ για να εξασφαλίσεις ότι θα αφαιρεθεί όλη η περίσσεια γεύση από τη βάση και το κάτω στέλεχος. 

Ως πρόσθετο μέτρο, μπορείς να προσθέσεις λευκό ξύδι ή μαγειρική σόδα για να εξαφανίσεις τις μυρωδιές και τους δύσκολους λεκέδες.

Φυσικά τα κατάλληλα αξεσουάρ καθαρισμού ναργιλέ θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη.

2. Αποθήκευσε σωστά το ναργιλέ σου

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ελλάδα είναι ιδανικό να καθίσεις έξω απολαμβάνοντας μια συνεδρία ναργιλέ καθώς ο ήλιος δύει. 

Ωστόσο, μόλις ολοκληρώσεις τη συνεδρία σου, το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσεις το ναργιλέ σου, είναι κάπου που θα είναι προστατευμένος από το περιβάλλον και τις δραστικές αλλαγές θερμοκρασίας. 

Η θερμοκρασία δωματίου είναι ιδανική για την ασφαλή αποθήκευση του ναργιλέ. Αν για παράδειγμα αφήσεις σε εξωτερικό χώρο το ναργιλέ σου και κάνει κρύο, υπάρχει κίνδυνος κατά τον καθαρισμό του με ζεστό νερό να διαπιστώσεις ότι η βάση έχει ραγίσει. 

3. Δημιούργησε το τέλειο μπολ με ξεχωριστές γεύσεις ναργιλέ

Για να φτιάξεις το τέλειο μπολ ναργιλέ, δεν αρκεί απλώς να αγοράσεις ένα πακέτο με γεύσεις ναργιλέ, βότανα ή καπνό, αλλά να δημιουργήσεις μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσεων. 

Σκέψου αν προτιμάς να καπνίζεις τις φρουτώδεις, γλυκές, αλμυρές ή παραδοσιακές γεύσεις. Μπορείς ακόμη και να αναμείξεις διάφορες γεύσεις μεταξύ τους για να δημιουργήσεις ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.  

Αν πάλι δεν μπορείς να αποφασίσεις και δεν ξέρεις ποιες γεύσεις να διαλέξεις, διάβασε το άρθρο μας: Οι 5 Καλύτερες Γεύσεις Ναργιλέ

4. Κάλυψη του μπολ ναργιλέ

Τώρα που έχεις έτοιμο το τέλειο μείγμα γεύσεων ναργιλέ, θυμήσου ότι δεν πρέπει να γεμίζεις τη βάση μέχρι πάνω από το χείλος. 

Ανεξάρτητα από το μέγεθος του μπολ ναργιλέ σου, κάλυψε το μόνο μέχρι το χείλος για να αφήσεις λίγο χώρο μεταξύ του αλουμινόχαρτου και του διαχειριστή θερμότητας που θα συγκρατήσει τα κάρβουνα (θερμότητα) ώστε να μην πιέζουν το αλουμινόχαρτο και να μην κολλήσουν σε αυτό, καίγοντας τη γεύση του ναργιλέ.

5. Σωστή θέρμανση για κάρβουνα ναργιλέ

Τα καρβουνάκια ναργιλέ πρέπει να είναι πλήρως αναμμένα πριν τα προσθέσεις στο μπολ για να ξεκινήσεις τη συνεδρία σου. 

Ένα καλό κόλπο είναι να αρχίσεις να ζεσταίνεις τα κάρβουνά σου πριν ξεκινήσεις την προετοιμασία του ναργιλέ και του μπολ για να μειώσεις το χρόνο αναμονής.

Ο καλύτερος τρόπος για να ανάψεις τα κάρβουνά σου είναι σε μια ηλεκτρική εστία, όπου μπορείς εύκολα να προσθέσεις τα κάρβουνα για να πάρουν τη θερμότητα που χρειάζονται για να ανάψουν.

Είναι προτιμότερο να ανάβεις τα κάρβουνα σε εξωτερικό χώρο για να αποφύγεις τυχόν δυσάρεστες αναθυμιάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού σου.

Μόλις τα κάρβουνα μείνουν στον καυστήρα για περίπου 5 λεπτά, γύρισέ τα ανάποδα για να βεβαιωθείς ότι έχουν θερμανθεί καλά σε όλη την επιφάνειά τους. 

Θα καταλάβεις ότι τα κάρβουνα είναι έτοιμα μόλις είναι πλήρως επικαλυμμένα με ένα ελαφρύ στρώμα στάχτης και θα έχουν κόκκινο/πορτοκαλί χρώμα.

Μόλις τα κάρβουνα είναι έτοιμα, μετάφερε τα με προσοχή στο μπολ χρησιμοποιώντας ειδικές τσιμπίδες για καρβουνάκια ναργιλέ..

Extra tip: Μην ξεχνάς πως είναι σημαντικό να γνωρίζεις όχι μόνο πώς να ανάψεις σωστά τα κάρβουνα ναργιλέ, αλλά και πώς να διαλέξεις κάρβουνα για ναργιλέ, καθώς αποτελούν ένα βασικό λειτουργικό στοιχείο του που, ανάλογα με το είδος και την ποιότητά τους, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την κάθε συνεδρία σου. 

6. Απόλαυσε τη συνεδρία ναργιλέ

Το τελευταίο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη συνεδρία ναργιλέ όπως πρέπει!

Τώρα που έχεις ένα καθαρό σωλήνα, έχεις δημιουργήσει το τέλειο μπολ με τις αγαπημένες σου γεύσεις και τα κάρβουνα είναι πλήρως αναμμένα, ήρθε η ώρα να βιώσεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία καπνίσματος ναργιλέ μόνος ή με την παρέα σου!

Συμπέρασμα για το σωστό κάπνισμα ναργιλέ

Αν είχες τον παραμικρό δισταγμό να δοκιμάσεις για πρώτη φορά ναργιλέ ή αν έχεις ξαναδοκιμάσει αλλά θέλεις να πας την εμπειρία καπνίσματος σε άλλο επίπεδο, με τις παραπάνω συμβουλές για τέλειο κάπνισμα ναργιλέ θα σου φανεί… παιχνιδάκι, χωρίς δεύτερη σκέψη!

Βέβαια, σε περίπτωση που εξακολουθείς να έχεις απορίες για τη χρήση ή τα αξεσουάρ ναργιλέ, έλα στο κατάστημά μας και θα βρεις εκτός από πολύτιμες συμβουλές, τα πιο αξιόπιστα και ποιοτικά προϊόντα για ναργιλέ.

Μπορείς επίσης να κάνεις την παραγγελία σου online μέσω του shisha shop μας. 

Το Shisha Box είναι το shisha shop που ξεχωρίζει για την πλούσια ποικιλία και ποιότητα προϊόντων, αλλά και τις ανταγωνιστικές τιμές, αποτελώντας τον απόλυτο προορισμό του Ναργιλέ!