Τι ναργιλέ να πάρω - Πλήρης Οδηγός
Ναργιλές Blog

Τι ναργιλέ να πάρω – Πλήρης Οδηγός

Η αγορά ενός ναργιλέ είναι αρκετά πολύπλοκη διαδικασία. Ποια μάρκα θα αγοράσεις; Θα είναι μοντέρνος ναργιλές με ανοξείδωτο ατσάλι ή παραδοσιακός αιγυπτιακός με γυαλί και πηλό; Πόσα λεφτά μπορώ να χαλάσω; Πόσο ύψος θα έχει ο ναργιλές; 

Κάθε λάτρης του ναργιλέ έχει βρεθεί σε παρόμοιο αδιέξοδο. Επειδή λοιπόν καταλαβαίνουμε τη σύγχυσή σου, σε αυτό το άρθρο θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να κάνεις τη σωστή αγορά ναργιλέ.

1. Εύρος τιμής ναργιλέ

Το κόστος ενός ναργιλέ εξαρτάται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τις ανάγκες σου. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα καθορίσουν την τελική τιμή του. Συγκεκριμένα:

 • Υλικό κατασκευής: Οι ναργιλέδες από ανοξείδωτο ατσάλι είναι πιο ακριβοί από τους ναργιλέδες που έχουν το αλουμίνιο, τον ορείχαλκο, το πλαστικό, τη σιλικόνη ή το γυαλί ως υλικό κατασκευής. Ταυτόχρονα, οι ναργιλέδες διακοσμημένοι με ξύλο, άνθρακα ή και χρυσό, ή με αξεσουάρ από ακριβά υλικά, είναι ακόμη πιο ακριβοί.
 • Πολυπλοκότητα κατασκευής: Τα μη τυποποιημένα μοντέλα απαιτούν παραπάνω χρόνο και προσοχή για την παραγωγή τους, γεγονός που επηρεάζει άμεσα την τελική τιμή.
 • Αξεσουάρ ναργιλέ: Οι ναργιλέδες από το ίδιο υλικό μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ως προς το περιεχόμενο της συσκευασίας. Ο κορμός, η βάση, ο σωλήνας, το επιστόμιο, το μπολ του ναργιλέ μπορεί να περιλαμβάνονται στη συσκευασία ή να πωλούνται ξεχωριστά. Πριν την αγορά ναργιλέ, ελέγξτε προσεκτικά τι περιέχει η συσκευασία.
 • Μάρκα ναργιλέ: Η διαφημιστική εκστρατεία ή η αναγνωρισιμότητα της μάρκας του ναργιλέ επηρεάζει άμεσα το κόστος του. Οι μάρκες με ευρύτερη διαφήμιση και μαζικότερη διανομή είναι συνήθως ακριβότερες.

2. Μάρκα ναργιλέ

Μάρκα ναργιλέ

Πιστεύουμε ότι η φήμη της μάρκας είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς όταν επιλέγεις ποιο ναργιλέ θα αγοράσεις.

Δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς, αλλά είναι μια σημαντική πτυχή. Είναι πολύ εύκολο να ερευνήσεις τις μάρκες στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα αν είναι γνωστές.

Για αυτό στο eshop μας θα βρεις τα πάντα για τον ναργιλέ. Με μια τεράστια γκάμα από ναργιλέδες, με τις καλύτερες μάρκες από όλο τον κόσμο, που εμείς επιλέξαμε προσεκτικά.

 • Μερικές από τις πιο διάσημες μάρκες όπως Wookah, Tortuga, Amy Deluxe, ή και Steamulation είναι διαθέσιμες στο κατάστημά μας.
 • Με τους ρωσικούς ναργιλέδες να προσφέρουν καινοτόμες και κομψές επιλογές, προτείνουμε τους ναργιλέδες Hooligan, Geometry και για τους πολύ “στυλάτους”, τους ναργιλέδες Alpha.

3. Βάρος του ναργιλέ

Βάρος Ναργιλέ

Το βάρος του ναργιλέ εξαρτάται από το υλικό κατασκευής. Όταν προσδιορίζουμε την παράμετρο “Βάρος”, εννοούμε το βάρος της τυπικής συσκευασίας από τον κατασκευαστή. 

Για παράδειγμα, τα μοντέλα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι πολύ βαρύτερα από αυτά που έχουν κατασκευαστεί με άλλο υλικό.

Το βάρος δεν επηρεάζει την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της ιεροτελεστίας καπνίσματος ναργιλέ. 

4. Ύψος ναργιλέ

Ύψος ναργιλέ

Η επιλογή του σωστού ύψους για ένα ναργιλέ είναι ως επί το πλείστον θέμα προτίμησης.

Οι έμπειροι λάτρεις του ναργιλέ προτιμούν προς ναργιλέδες μεταξύ 45 και 70 εκατοστών. Αυτό το εύρος ύψους είναι η χρυσή τομή της απόδοσης και της ευκολίας χειρισμού.

Ωστόσο, κάποιος που σκοπεύει να κατασκηνώσει ή να ταξιδέψει μπορεί να προτιμήσει ένα μικρότερο ναργιλέ.

Αντίθετα, κάποιος που σκοπεύει να καπνίζει στη βεράντα του, μπορεί να θέλει έναν πολύ ψηλό ναργιλέ που μπορεί να τοποθετηθεί στο πάτωμα δίπλα σε ένα ψηλό τραπέζι.

Το ύψος παίζει κάποιο ρόλο στην απόδοση. Μια μεγαλύτερη γυάλινη βάση και ένας μακρύτερος σωλήνας, θα συγκρατήσουν περισσότερο καπνό και θα δώσει καλύτερη γεύση σε κάθε χρήση.

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι ένας ναργιλές που είναι μικρότερος σε μέγεθος θα έχει χειρότερη απόδοση.

5. Διαχύτης (diffuser) ναργιλέ

Στις αρχές του 2016, η κύρια τάση της βιομηχανίας ναργιλέ στράφηκε στο διαχύτη.

Αυτό το χαρακτηριστικό αξεσουάρ ναργιλέ έχει σχεδιαστεί για να κάνει το κάπνισμά σας αθόρυβο και ευκολότερο, σχεδόν αβίαστο.

Αυτό επιτυγχάνεται με την διαίρεση της ροής του αέρα από μία μεγάλη, σε πολλές μικρές φυσαλίδες. Αυτό βοηθά στην καλύτερη διασπορά του καπνού, στη μείωση του θορύβου του καπνίσματος και στη διευκόλυνση της εισπνοής.

Ο διαχύτης στο ναργιλέ βρίσκεται πάντα στο κάτω μέρος του σωλήνα του ναργιλέ (άξονα) που είναι βυθισμένος στο νερό. Με βάση αυτή την παράμετρο, διαχωρίζουμε το ναργιλέ ως εξής: χωρίς διαχύτη, με ενσωματωμένο διαχύτη, με ρυθμιζόμενο διαχύτη.

Οι διαχύτες μπορεί να είναι ενσωματωμένοι στο κάτω στέλεχος και δεν αφαιρούνται, ή μπορεί να είναι ρυθμιζόμενοι, οι οποίοι μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν εάν χρειαστεί.

Χαρακτηριστικοί ναργιλέδες με διαχύτη είναι οι ρωσικοί ναργιλέδες Maklaud, όπως ο Maklaud Shaft Igla of Anubis ή ο Maklaud Shaft X Russian Spirit.

6. Ο αριθμός θυρών για τον εύκαμπτο σωλήνα ναργιλέ

Οι ναργιλέδες με τέσσερις εύκαμπτους σωλήνες μπορεί να έχουν μια εξαιρετική εμφάνιση. και να φαίνονται σαν να είναι ιδανικά για ένα πάρτι. 

Η πραγματικότητα όμως θα σε ξαφνιάσει! 

Όσο περισσότεροι είναι οι εύκαμπτοι σωλήνες ναργιλέ τόσο χειροτερεύει η απόδοση. Για αυτό σου προτείνουμε ναργιλέδες μόνο με μια θύρα. 

Διαφορετικά, αν θέλεις να κάνεις μια “χρυσή” επένδυση, το Shisha Box διαθέτει και ναργιλέδες Steamulation Exclusive, οι οποίοι δικαιολογούν την τιμή τους μέσω της απίστευτης ποιότητας κατασκευής που διαθέτουν!

7. Τύπος εύκαμπτου σωλήνα ναργιλέ

Υπάρχουν δεκάδες εύκαμπτοι σωλήνες ναργιλέ που ο καθένας μπορεί να επιλέξει. Όπως έχουμε αναφέρει και στο blog post “Τι αξεσουάρ ναργιλέ να διαλέξεις”, ο κάθε τύπος συνίσταται για διαφορετικές προτιμήσεις. 

Όταν λοιπόν κάνεις την αγορά του ναργιλέ, να ελέγχεις τα χαρακτηριστικά του ώστε να ταιριάζει στις δικές σου προτιμήσεις.

8. Τι περιλαμβάνει το πακέτο του ναργιλέ κατά την αγορά

Αξεσουάρ ναργιλέ

Ο εξοπλισμός ναργιλέ που περιλαμβάνεται κατά την αγορά διαφέρει από επιλογή σε επιλογή. 

Ποιο είναι λοιπόν το πλήρες σετ ενός ναργιλέ; 

Κάποιοι κατασκευαστές συμπεριλαμβάνουν το μπολ και τις τσιμπίδες ναργιλέ.

Έτσι λοιπόν ξεχωρίζουμε τα σετ ως εξής:

 • Πλήρες σετ – Περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω στοιχεία ναργιλέ.
 • Ολοκληρωμένο σετ – Περιλαμβάνει τη γυάλινη βάση, άξονας, σωλήνας, επιστόμιο, σταχτοδοχείο.
 • Μόνο ο κορμός –  Αυτό το σετ περιλαμβάνει είτε μόνο τον ίδιο τον κορμό με το σταχτοδοχείο, είτε τα παραπάνω μαζί με επιστόμιο χωρίς σωλήνα σιλικόνης.
 • Ημιτελές σετ – Το σετ περιλαμβάνει τον άξονα (δηλαδή τον κατακόρυφο σωλήνα), αλλά και το σωλήνα σιλικόνης με το επώνυμο επιστόμιο από τον κατασκευαστή.

9. Τύπος σύνδεσης του εύκαμπτου σωλήνα

Κάθε ναργιλές διαθέτει δικό του σύστημα σύνδεσης του εύκαμπτου σωλήνα. Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά είδη σύνδεσης:

 • Σταθερός τύπος σύνδεσης (δεν αποσυνδέεται): Ο σύνδεσμος του εύκαμπτου σωλήνα δεν μπορεί να αφαιρεθεί και συνήθως εντοπίζεται σε παραδοσιακούς ναργιλέδες όπως ο Amy Deluxe. Για να επιτευχθεί μπορεί να χρειαστεί μια ειδική ροδέλα σιλικόνης, χαρτομάντιλο κ.λπ.
 • Μαγνητικός σύνδεσμος: Χάρη σε αυτό το σύστημα, ο μαγνήτης κρατάει στη σωστή θέση τον εύκαμπτο σωλήνα, χαρίζοντας σας άνεση και ευκολία στις κινήσεις σας. Ναργιλέδες που έχουν τέτοιους συνδέσμους είναι για παράδειγμα οι Maklaud Shaft Dzen F Skull και οι ελληνικής παραγωγής S&S NOVUS – White Marble.
 • Γυάλινη ένωση (εσμυρισμένο γυαλί / ground joint): Είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος σύνδεσης. Είναι πολύ αισθητικά ευχάριστη και βολική, αλλά θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για να μην χαθεί ή σπάσει το απαιτούμενο τμήμα του συνδέσμου.
 • Φλάντζα: Μια απλή και πολύ αξιόπιστη μέθοδος σύνδεσης. Με την πάροδο του χρόνου οι φλάντζες ναργιλέ φθείρονται και θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέες.

10. Τα υλικά διακόσμησης του ναργιλέ

Το ορατό μέρος από το οποίο κρίνεται ο ναργιλές συνήθως τοποθετείται στην κορυφή του άνω στελέχους του και αλλάζει εύκολα το στυλ του σωλήνα νερού.

Από την άλλη, υπάρχουν ναργιλέδες χωρίς οποιοδήποτε ντεκόρ και συνήθως είναι οικονομικά μοντέλα από ανοξείδωτο ατσάλι.

Τα διακοσμητικά επικαλύμματα των ναργιλέδων είναι συνήθως κατασκευασμένα από:

 • Αλουμίνιο
 • Ατσάλι
 • Ξύλο
 • Ορείχαλκο
 • Χαλκό
 • Πλαστικό

11. Το υλικό κατασκευής της βάσης του ναργιλέ

Η βάση του ναργιλέ είναι και η ίδια του η “καρδιά”. Η βάση είναι αυτή που συνδέεται με το γυάλινο βάζο, που έχει τις οπές για τους εύκαμπτους σωλήνες, έχει την βαλβίδα εξαέρωσης και σε αυτό στηρίζεται το σταχτοδοχείο.

Συνήθως είναι φτιαγμένη από τα εξής υλικά:

 • Αλουμίνιο
 • Ορείχαλκος
 • Χαλκός
 • Ανοξείδωτο ατσάλι
 • Πλαστικό
 • Πολυακετάλη

Το υλικό επηρεάζει το κόστος και το βάρος του προϊόντος, με το ανοξείδωτο ατσάλι να είναι το πιο αξιόπιστο και ακριβό από τα άλλα.

12. Υλικό κατασκευής του άξονα (κατακόρυφου σωλήνα)

Ίσως από τις πιο σημαντικές παραμέτρους επιλογής ενός ναργιλέ είναι το υλικό κατασκευής του κεντρικού σωλήνα. Η διάρκεια ζωής του ναργιλέ εξαρτάται από το υλικό αυτό, με μια μεγάλη ποικιλία για την ανάγκη του καθενός:

 • Ανοξείδωτο ατσάλι: Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ο “βασιλιάς” του ναργιλέ. Αυτό οφείλεται στην ανθεκτικότητά του έναντι σε διάβρωση ή σκουρίας. Βέβαια, το ατσάλι είναι αρκετά ακριβό. Ο χάλυβας που προτιμάται είναι τύπος AISI 304 και χρησιμοποιείται από αρκετά μαγαζιά ναργιλέ, αφού χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση.
 • Κράμα μετάλλων: Το κράμα μετάλλων περιλαμβάνει τον ανοξείδωτο χάλυβα, το αλουμίνιο και τον ορείχαλκο. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται για τη μείωση του κόστους του τελικού προϊόντος.
 • Αλουμίνιο: Το αλουμίνιο είναι ένα πολύ ελαφρύ και χρήσιμο υλικό. Μάλιστα, το αλουμίνιο τύπου D16T και D18T χρησιμοποιείται στα αεροσκάφη λόγω της αξιοπιστίας του. Το αρνητικό του μετάλλου αυτού έγκειται στην διάβρωσή του. Χωρίς συνεχή και σωστή φροντίδα, ο ναργιλές θα διαβρωθεί σε 2 με 3 μήνες. Εναλλακτικά, αναζητήστε ανοδιωμένο αλουμίνιο το οποίο είναι και ανθεκτικότερο.
 • Ορείχαλκος: Ο “πατέρας” του ναργιλέ, ο ορείχαλκος είναι από τα πρώτα υλικά που κατασκευάστηκαν για ναργιλέ. Οι σύριοι και αιγυπτιακοί ναργιλέδες είναι συνήθως από ορείχαλκο. Είναι ιδιαίτερα αξιόπιστοι αλλά έχουν μεγάλο συγκριτικά βάρος και από το ατσάλι.
 • Γυαλί: Ίσως από τα πιο αισθητικά ευχάριστα υλικά για μια βάση ναργιλέ. Αν και αρκετά “χλιδάτο” έχει το τεράστιο μειονέκτημα της ευθραυστότητας. Παρόλα αυτά, παραμένει σε ζήτημα γεύσης και καπνού αντίστοιχο του ανοξείδωτου ατσαλιού.
 • Plexiglass: Όσο όμορφο όσο το γυαλί, όσο ανθεκτικό όσο ένα μέταλλο. Ελαφριά αλλά με καλή ποιότητα κατασκευής, προτιμάται το υλικό αυτό για ναργιλέδες ταξιδιωτικού τύπου.

13. Χώρα Κατασκευής

Χώρα κατασκευής ναργιλέ

Οι ναργιλέδες που διαθέτουμε στο Shisha Box είναι από πολλές χώρες. Η παραγωγή ναργιλέδων βέβαια, αναπτύσσεται περισσότερο στη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ουκρανία και την Κίνα, ενώ υπάρχουν και ελληνικοί ναργιλέδες. Η Ρωσία είναι αναμφισβήτητα ηγέτης σε επίπεδο καινοτομιών, ποιότητας και ποικιλίας.

14. Αποσυναρμολόγηση ναργιλέδων και φορητών ναργιλέδων

Αποσυναρμολόγηση ναργιλέ

Η αποσυναρμολόγηση είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό καθώς και ένα μεγάλο πλεονέκτημα για όσους τους αρέσουν τα συχνά ταξίδια.

15. Είδη σταχτοδοχείων

Σταχτοδοχείο ναργιλέ

Τα σταχτοδοχεία είναι σχεδιασμένα για την αποθήκευση και την αποτίναξη της στάχτης από τα καρβουνάκια του ναργιλέ.

Υπάρχουν δύο τύποι:

 • Χωρίς κυκλοφορία αέρα: Το σταχτοδοχείο δηλαδή, επειδή θα έχει επίπεδη ή σχετικά επίπεδη επιφάνεια δεν θα παρέχει καθόλου κυκλοφορία αέρα.
 • Με κυκλοφορία αέρα: Λόγω της ιδιαίτερης κατασκευής του αεροδοχείου παρέχεται κυκλοφορία του αέρα (τα κύματα βρίσκονται κατά μήκος της περιμέτρου, επιτρέποντας τη διέλευση της ροής του αέρα και διατηρώντας το κάρβουνο αναμμένο).

16. Γυάλα ναργιλέ και τύποι σύνδεσης του ναργιλέ

Ο κεντρικός σωλήνας και η γυάλινη βάση του ναργιλέ πρέπει να συνδέονται πολύ σφιχτά, προκειμένου να αποφευχθεί η πτώση του ναργιλέ.

Ταυτόχρονα, η σύνδεση πρέπει να είναι αεροστεγής, για να αποφευχθεί η διαρροή αέρα, η οποία θα σου “κλέψει” την απορροφητική ισχύ κατά τη διάρκεια του καπνίσματος.

Ο τύπος σύνδεσης του ναργιλέ δεν επηρεάζει καθόλου τη διαδικασία καπνίσματος, τη γεύση και άλλες ιδιότητες του ναργιλέ. Προς το παρόν, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθοι τύποι σύνδεσης:

 • Ο παραδοσιακός τρόπος σύνδεσης: Επιτυγχάνεται με μεταλλικά “δαχτυλίδια”, και είναι ο πιο δημοφιλής. Βολικός και για τους κατασκευαστές αλλά και τον καταναλωτή, ο τρόπος αυτός προτιμάται λόγω της ευελιξίας του και της ευκολίας του στην αντικατάσταση της γυάλας, αν αυτή σπάσει.
 • Σύνδεση με βιδωτή βάση: Πολύ δημοφιλής τρόπος ανάμεσα στους ευρωπαίους κατασκευαστές, λόγω του πόσο σφιχτά και αεροστεγώς βιδώνει. Αν αποφασίσετε να μετακινήσετε τον ναργιλέ σας, μπορείτε να το κάνετε ακόμα και κρατώντας τον κάθετο σωλήνα. Βέβαια, αν σπάει η γυάλινη βάση είναι πιο δύσκολο να βρείτε μια νέα οικονομική βάση για να την αντικαταστήσετε.
 • Σύνδεση με βιδωτές ενώσεις τύπου “Κλικ”: Πολύ όμοιο με το βιδωτό σύστημα, σε αυτό απλά μπορείτε να βιδώσετε ασφαλώς τον σωλήνα αφού ακουστεί το “κλικ” μετά από μισή ή μία περιστροφή.
 • Σύνδεση με μαγνήτη: Ιδιαιτέρως ασυνήθιστη, αλλά εξίσου αξιόπιστη. Η σύνδεση της βάσης με τη γυάλα με μαγνήτη διακρίνεται για την ανθεκτικότητά της. Ούτε η γεύση, ούτε ο καπνός αλλά ούτε η υγρασία θα χαλάσουν το μαγνήτη, αφού οι εταιρείες δίνουν μεγάλη προσοχή στην ποιότητα του μαγνήτη.
 • Γυάλινη ένωση (εσμυρισμένο γυαλί / ground joint): Δημοφιλής τρόπος σύνδεσης κυρίως στους γυάλινους ναργιλέδες. Δύσκολος στην αποσύνδεση αφού κουμπώνουν ιδιαιτέρως αεροστεγώς οι επιφάνειες. Αν αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα, απλά λίπανε τις επιφάνειες με νερό.

17. Σφιχτός ή ελαφρύς καπνός; Θορυβώδης ή ήσυχη εισπνοή καπνού;

Το τράβηγμα του καπνού ναργιλέ μπορεί να είναι ελαφρύ (εύκολο), “κλασικό” (σφιχτό), ημικλασικό και ρυθμιζόμενο.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του downstem σας (η άκρη του κατακόρυφου σωλήνα, που βρίσκεται στη βάση του ναργιλέ και φτάνει μέσα στη γυάλα, στην επιφάνεια του νερού), τόσο πιο εύκολο είναι το τράβηγμα.

Ανάλογα αν έχει διαχύτη ο ναργιλές, τότε η εισπνοή του καπνού είναι πιο αθόρυβη ή πιο θορυβώδης.

Τα είδη εισπνοής του καπνού είναι τα εξής:

 1. Η κλασική εισπνοή του καπνού: Ο καπνός απαιτεί πιο “σφιχτή” και έντονη εισπνοή, με τους περσικούς ή συριακούς ναργιλέδες να ανήκουν στην κατηγορία αυτή. Δεν έχουν διαχύτη και η διάμετρος του άκρου του σωλήνα (downstem) είναι μεταξύ 12 και 13 χιλιοστών. Οι ναργιλέδες Wookah και Starbuzz παρέχουν αυτήν την επιλογή.
 2. Η ημικλασική εισπνοή του καπνού: Τέτοιου είδους εισπνοή καπνού μπορεί να επιτευχθεί με τη μεγαλύτερη διάμετρο ενός downstem.
 3. Η ρυθμιζόμενη εισπνοή του καπνού: Αυτή επιτυγχάνεται μόνο χρησιμοποιώντας βιδωτό ή ρυθμιζόμενο διαχύτη. Αν θες πιο βαρύ καπνό, ενεργοποιείς το διαχύτη, ενώ αν τον θες πιο ελαφρύ, τότε τον αφαιρείς ή τον ρυθμίζεις.

18. Τρόπος συσκευασίας

Συσκευασία ναργιλέ

Αυτό που όλοι περιμέναμε είναι μια ωραία συσκευασία από τους κατασκευαστές ναργιλέδων.

Τώρα έχει γίνει ακόμη και μόδα η προμήθεια ναργιλέ με μια όμορφη συσκευασία. 

Βέβαια, ένας πολύ μικρός αριθμός κατασκευαστών εξακολουθεί να προσφέρει τα προϊόντα του χωρίς επώνυμη συσκευασία.

19. Σετ σωλήνα ναργιλέ και επιστομίου

Αυτά τα δύο αξεσουάρ περιλαμβάνονται συνήθως στη βασική συσκευασία, αλλά χωρίς αυτά δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ναργιλέ.

Δεν προμηθεύουν όλοι οι κατασκευαστές τα ναργιλέ τους με λάστιχα ή/και επιστόμια.

Έλεγξε προσεκτικά τι περιλαμβάνει η βασική συσκευασία πριν κάνεις την αγορά σου!

20. Υλικά γυάλας ναργιλέ

Γυάλα ναργιλέ

Τό υλικό γυάλας ναργιλέ είναι κατά βάση διαφορετικοί τύποι γυαλιού, plexiglass, ή και σπανιότερα, πλαστικό. Το υλικό επηρεάζει άμεσα την τιμή και το βάρος του ναργιλέ. Η γυάλα ναργιλέ δεν συμπεριλαμβάνεται πάντα στις συσκευασίες.

Τα είδη υλικών γυάλας ναργιλέ είναι:

 • Plexiglass: Το plexiglass είναι ένα ανθεκτικό και φθηνό υλικό που μειώνει σημαντικά το τελικό κόστος του ναργιλέ. Τέτοιες γυάλες δεν πωλούνται ξεχωριστά, αλλά συνήθως αποτελούν απλώς μέρος ενός πακέτου
 • Απλό γυαλί: Το τυποποιημένο γυαλί με χοντρό τοίχωμα χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή της γυάλας του ναργιλέ. Υπάρχουν γυάλες από γυαλί σε τεράστια διαθεσιμότητα και είναι εύκολο να τις αγοράσεις για να αντικαταστήσεις μια σπασμένη. Η τιμή τους κυμαίνεται από 25 εώς 45 ευρώ.

21. Δοκίμασέ το! (Το μυστικό της εμπειρίας)

Δεν είσαι σίγουρος για την αγορά που θες να κάνεις;

Μην προτρέχεις σε κάποια αγορά που μελλοντικά ίσως μετανιώσεις!

Στη Shisha Box, παρέχουμε ενοικίαση ναργιλέ, στο σπίτι σου ή όπου αλλού βρίσκεσαι, με άμεση παράδοση και ιδιαίτερη προσοχή στις προτιμήσεις σου. 

Αν σου ταιριάζει, μην διστάσεις να τσεκάρεις το eshop μας και να τον αποκτήσεις!

Συμπέρασμα

Με τόσα βήματα και λεπτομέρειες, φαίνεται πως η αγορά ναργιλέ είναι ένα θέμα που απαιτεί σκέψη και μεγάλη αναζήτηση. 

Η γκάμα των προϊόντων είναι τεράστια αλλά αυτό δεν πρέπει να σε φοβίζει!

Αντιθέτως, με τόσες επιλογές, είναι αδύνατο να μην βρεις το ναργιλέ που ταιριάζει στα γούστα και τις ανάγκες σου. 

Σκοπός μας στο Shisha Box είναι να βρεις μια πλούσια γκάμα επιλογών για τις προτιμήσεις σου στο ναργιλέ, με ασύγκριτη ποιότητα και ελκυστικές τιμές.

Η γνώση για τα προϊόντα μας, η φροντίδα που δίνουμε σε αυτά αλλά και η ποιότητά τους, είναι ο λόγος για τον οποίο το Shisha Box είναι ο απόλυτος προορισμός του Ναργιλέ.